https://picasion.com/

İyi Parti Uzunköprü ilçe başkanı Erkal; “SINIRIMIZ KEVGİRE DÖNMÜŞ DURUMDA”



 Geçtiğimiz hafta Kapıkule Sınır Kapısı’nda, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı olarak gerçekleştirilen saha çalışmasına katılan Uzunköprü ilçe başkanı İbrahim Erkal, çalışmanın çok verimli geçtiğini ifade ederek son günlerde ülkede yaşanan göçmen sorununa değindi.

Düzensiz göçmen sorununun ileride ciddi sıkıntılar doğuracağını dile getiren İyi parti ilçe başkanı İbrahim Erkal; “İYİ Parti Edirne İl Başkanlığının düzenlediği etkinlikte, Türkiye’ye gelen gurbetçilerimizi kapıda karşıladık, ülkeden dönerlerken de kendilerini kapıdan geçirdik. Genel Başkanımızın broşürlerini, gurbetçilerimize verdik, Genel Başkanımızın selamlarını ilettik. Genel Başkan Yardımcımız, partimizin çeşitli organlarında yer alan başkanlarımız ve yardımcılarımız ile birlikte, Türkiye’den dönen gurbetçilerimize hazırladığımız stantlardan ‘iyi yolculuklar’, ‘güle güle’ dedik. Türkiye’den dönen gurbetçilerimizin sıkıntılarını dinledik. çok yararlı bir çalışma oldu.” dedi.

“AFGANLAR ELİNİ SALLAYA SALLAYA ÜLKEYE GELİYOR”

Değerlendirmesine devam eden ilçe başkanı Erkal; “Türkiye’den dönen vatandaşlarımızın, sınır kapısında, Afganistan’dan öbek öbek gelen vatandaşlardan bir takım şikâyetleri olmuş. Afganistanlı vatandaşlar, düğüne, bayrama gelir gibi elini kolunu sallaya sallaya Türkiye’ye geliyor. Burada bizim vatandaşımız sıkıntı çekiyor. Hatırlarsanız 2020 yılında düzensiz göçmenler diye tüm Türkiye’deki insanları, Pazarkule’den Enez’e kadar yığdılar. Burada bizim insanımız sıkıntı çekiyor. Türkiye’de yaşanan düzensiz göçün önüne geçilmesi lazım. Yakın zamanlarda  bir vatandaşımız, Yunanistan tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Orada kimse Meriç kenarına sokulamıyordu. Bizim sınırımız düzensiz göçmenler yüzünden kevgire dönmüş durumda. Tedbirlerin biran önce alınması lazım. Bu insanlar kendi sınırlarından Türkiye’ye sınırına, oradan da bizim sınır kapılarımıza yaklaşık 5 bin kilometre yolu nasıl gelebiliyor? Jandarmamız, askerimiz, polisimiz var, bu insanlar elini kolunu sallaya sallaya buralara kadar nasıl geliyor?” dedi.

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.