https://picasion.com/

Uzunköprü’de “Salgını Bitirme Seferberliği" başlatıldı

 


İlçemiz Uzunköprü’de son dönemlerde artan Kovid-19 Korona virüs mücadele kapsamında Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni önlemler almaya devam ederken şimdi de Uzunköprü Kaymakamlığı tarafından İlçede

 

“Salgını Bitirme Seferberliğinin” ardından bir çalışmaya daha imza atıldı.

 

“Salgını Bitirme Seferberliği” kapsamında Uzunköprü Kaymakamlığı “Güzel Günlerde Buluşmak İçin Ev Ziyaretlerini Erteleyelim” diyerek vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

 

“Maske, Sizi Korona Virüsten Korur” sloganının da kullanıldığı seferberlik çalışması hakkında gazetemize yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Edirne Valiliğimiz tarafından yapılan son zamanlardaki uyarılardan biri de Komşu ve Akraba ziyaretleri. Korona virüs en yakınımızdaki akrabamız, arkadaşımız ve komşularımızdan bulaşıyor. Vakaların önemli kısmının, yemek davetleri, akraba ve komşulara yapılan ev ziyaretleri ile kalabalık yerlerde bulunma ve maskesiz dışarı çıkmaktan kaynaklandığı müşahede edilmektedir. Bunların yanı sıra, geniş katılımlı cenaze definleri, taziye ve hasta ziyaretleri de hastalığın en çok bulaştığı durumların başında gelmektedir. Lütfen anılan durumlardan uzak duralım. Sosyal mesafemizi, sevdiklerimizin ve bizlerin iyiliği için tavizsiz koruyalım. Bu süreci el birliğiyle ve alacağımız tedbirlerle atlatacağız” denildi.

 

Kalabalıktan uzak durulmasının belirtildiği açıklamanın devamında, “Kişisel hijyenimize dikkat edelim, eş, dost, akraba ve komşu ziyaretlerini erteleyelim, taziye ve hasta ziyaretlerini erteleyelim, evimiz dışında kapalı mekanlardan uzak duralım, bireysel tedbirlerimizi en üst seviyede tutalım ve lütfen evimizde kalalım” ifadeleri yer aldı.

 

“KAYMAKAM ERDOĞAN; SALGINI BİTİRME SEFERBERLİĞİ” BAŞLATIYORUZ”

Oluşturdukları seferberlik hakkında Uzunköprü halkına çağrıda bulunan Uzunköprü Kaymakamı ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı Hakan Yavuz Erdoğan, “İlçemiz Uzunköprü’de ilimizin “Çok Yüksek Riskli İller” kategorisinden çıkması adına yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak yeni kararlar aldık. Bunun yanında şimdide “Salgını Bitirme Seferberliği” başlatıyoruz. Seferberlik kapsamında vatandaşlarımızdan kurallara tam uymalarını karşılaştıkları kural ihlallerini ise bizlere oluşturduğumuz 0.505 318 22 51 nolu ihbar hattı üzerinden bildirmelerini istiyoruz. Tüm Uzunköprülüleri “Salgını Bitirme Seferberliği’ni” bitirmeye davet ediyorum” dedi

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.