https://picasion.com/

UZUNKÖPRÜ MURADİYE CAMİ BAHÇESİ ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ



 Osmanlı dönemine ait beşikörtümü camilerin en büyüğü olarak 1443 yılında tarihi köprümüzle birlikte Sultan II. Murat tarafından yaptırılan ve 572 yıldır cemaatini ağırlamaya devam ata mirasımız Muradiye Cami, uzun yıllardır beklediği restorasyon çalışmaları için 25 Aralık Cuma günü itibariyle kapılarını ibadete kapamıştı.

İBA MART AYINDA BAŞLIYORUZ DEDİ AMA

Her fırsatta Muradiye Cami restorasyonu yakından takip ettiğini beyan eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın 2020 yılının Aralık ayında Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile yapmış olduğu görüşmenin ardından 2021 Mart ayında ihalesi yapılacak müjdesine rağmen 8 aydır ihale konusunda bir adım atılmadı.

CAMİ BAHÇESİ ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ

İhalesi yapılacak diye ibatede kapatılan, halıları toplanan, iskeleler kurulan tarihi Muradiye Cami’nin, cemaatin uzak kalmasıyla birlikte daha şimdiden bahçesinde çöpler birikmeye başladı.

Caminin içerisinde bulunan mezarlıklar da başta pet şişeler olmak üzere birçok çöpün olduğu gazetemiz muhabirinin objektifine yansırken, Cami’nin ana gövdesinde oluşan çatlaklar restorasyon çalışmalarının bir an önce yapılması gerekliliğini gözler önüne serdi.

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.