https://picasion.com/

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN ÇAKMAK BARAJI PROJESİ İÇİN ANKARA YOLU GÖZÜKTÜ

 


Kaymakamından Belediye Başkanına, Siyasi Parti İlçe Başkanlarından Sivil Toplum Örgütleri başkanlarına kadar herkesin dahil olduğu bir birliktelikle 2005 yılında Ankara’nın yolunu tutan Uzunköprü heyeti dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la bire bir görüşme fırsatı yakalamış yeni köprü, Çakmak Barajı ve duble yollar gibi önemli projelerin hayata geçmesini sağlamıştı.

O günlerde olduğu gibi yine birliktelikle hareket edip Çakmak Barajı Sulama hattı çalışmalarının hızlandırılması için Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Uzunköprü Heyeti, gerçekleştirmek istediği Ankara ziyaretinin ilk adımı olarark gördükleri DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ziyaretini tamamladı.

Uzunköprülüler adına DSİ 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran’dan Çakmak barajı Projesi’nin güncel durumu hakkında bilgi alan Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ve Çakmak Sulaması Kooperatif Başkanı Ünal Çelebi, bu doğrultuda Ankara ziyaretine yönelik talepleri konusunda yol haritasını oluşturdu.

22 BİN DEKAR ALAN KOOPRATİFE TESLİM EDİLECEK

Yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan ve bir an önce çakmak barajı projesine yeni ödenek aktarımı için Ankara’ya ziyaret etmek istediklerini söyleyen Çakmak Sulaması Kooperatif Başkanı  Ünal Çelebi;

“Meriç iletim kanalı – P1;P2B pompa istasyonlarına A2(Meriç iletim kanalı),A0 iletim yaklaşım kanallarının işleyiş ve faaliyetlerine kadar son durumları hakkında bölge müdürümüzden bilgi aldık.Bölge müdürümüz bizlere vermiş olduğu bilgilerde 1.kısım sulama projesi tamamlandığında 164 Bin 535 dönüm alan sulaması yapılacağını ve 2022 yılı itibari ile 22 Bin Dekar 1.kısım dahilindeki alanlarda sulama faaliyetleri başlamış olacağını müjdeledi.  Ancak bu bizlere yetmez. Geri kalan kısmında bir an önce bizlere teslim edilmesini istiyoruz. Ayrıca bölge müdürümüz 2.kısım sulama projesi için projelendirmenin devam ettiğini, bu projenin de sonlanmasının ardından ergene nehrinden sifon geçit ile Uzunköprü’nün güneyinde ve Pehlivanköy’e doğru olan kısımlarına ikinci sulama alanı yaratılmış olacağını söyledi.

Bir başka hususta Meriç Nehri’nden Çakmak Barajına su aktarmamıza olanak sağlayacak pompa istasyonu ve su aktarma kanalımız. Bilindiği bu sene içerisinde ihalesi yapıldı. Kuraklık halinde kış aylarında Meriç Nehri’nden Çakmak Barajına depoladığımız suyun kullanımına olanak sağlayan bu istasyonunda bir an önce tamamlanası olmazsa olmazımızdır.


Bu gün Çakmak Barajı Projesinin gelmiş olduğu nokta itibariyle tabi ki mutluyuz. Toprakların suyla buluşması noktasında bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı emeği olan herkese teşekkür ederim. Şimdi Uzunköprü’den oluşturacağımız heyetle Ankara’da ziyaretler yapmak istiyoruz. Bunun ziyaret tarihini de bu hafta yapacağımız görüşmelerinden ardından kararlaştıracağız.” dedi

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.