https://picasion.com/

Uzunköprü Halk Sağlığı’ etkinliği yapıldı

 


Uzunköprü’de 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğü de hafta nedeniyle Uzunköprü Telli Çeşme Meydanında bir etkinlik yaptı. 

 


Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftası” etkinlikleri kapsamında Telli Çeşme Meydanında açtıkları stantta vatandaşlara sağlık taraması yapıldı.

 

Halk Sağlığı Haftasının 2021 yılı teması “Afet ve Olağan Dışı Durumlarda Çevre Sağlığı Hizmetleri” olarak belirlenen hafta etkinlikleri için, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa İshak Yıldırım halk sağlığını korumak adına sağlık çalışanlarımız tarafından özveri ve fedakarlıkla yürütülen pandemi ve aşılama sürecinin bu haftayı daha anlamlı hale getirdiğini ifade etti ve tüm çalışanlara şükranlarını iletti.

 

İlçe Sağlık Müdürlüğü uzman ve sağlık personellerince etkinliğe katılan halkın kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü ve diğer tedavi yöntemleri ile beraber vatandaşlara aşı yaptılar.

 

Etkinlikler kapsamında stantları ziyaret eden,156 kişinin tansiyon ve şekeri ölçüldü. 2 kasa sağlık için yeşil elma dağıtıldı. 30 kişiye biontech aşısı ile 65 kişiye sinovac aşısı yapıldı ve üç vatandaşımız organ bağışında bulundu. Bu arada etkinlikler kapsamında sağlık taraması yapılan vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 

Stantlarda ayrıca ekipler tarafından vatandaşlara koruyucu sağlık alanında farklı konularda broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı.

 

Uzunköprü Kaymakamı, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa İshak Yıldırım ve diğer katılımcılar tarafından Uzunköprü’de iş insanlarının pandemi süresince yaptıkları bağışlar nedeniyle 10 kişiye teşekkür belgesi verildi.

 

Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve ilçede yürütülen çalışmaları görünür hale getirmek için yapılan etkinliğe Uzunköprü Kaymakamı ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Halk Sağlığı Başkanı Selma Heves, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kamil Sani Öngören, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.