https://picasion.com/

Edirne İyi Parti Uzunköprü de esnafı dinledi, çözüm olarak sandığı işaret etti

 


  • Milletvekili Çakırlar; “Sokağın ve esnafın söyledikleri doğruysa AK Parti bu dönem Edirne’den Milletvekili çıkaramaz.”
  • İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akalın; “Türkiye’nin içerisinde neredeyse yüzde 10’ndan fazla dışarıdan sığınmacı vardır. Bu durum yönetilemez hale gelmiştir.”

 

İyi Parti Edirne il başkanlığı, genel merkezin belirlediği takvim kapsamında ilçelere yönelik programı sürdürüyor.

Bu kapsamda  26 Ağustos 2021 Perşembe günü İYİ Parti Genel başkan yardımcısı ve  siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve İYİ Parti Uzunköprü İlçe Başkanı İbrahim Erkal ile parti yöneticileri pazaryeri ve esnaf ziyaretinde bulundular.AKALIN; TÜRKİYE’DE NUFUSUN %10’UNDAN FAZLA SIĞINMACI VAR

Esnaf ziyareti öncesi parti binasında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve siyaset akademisi başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’ye gelen Afgan sığınmacı sayısının tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Akalın, “Türk milleti yardım isteyene yardımcı olur ama bu yardım boyutunu aşmıştır” dedi.

Akalın, iktidarın sığınmacı politikasının yanlış olduğunu belirterek, Türkiye’de nüfusun yüzde 10’undan fazla sığınmacı olduğuna dikkat çekti. Akalın, “İran kapısına, kapı yok zaten. Afganistan’dan insanlar oluk oluk akıyorlar. Peki kim bu gelenler? Sayısı biliniyor mu? Bunlar tespit edildi mi? Hiç biri tespit edilmedi. Bugün biz yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ben şahsen çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Türk milleti büyük bir millettir. Kendisinden yardım isteyene yardımcı olur. Ama bu yardım boyutunu da aşmıştır. Türkiye’nin içerisinde neredeyse yüzde 10’ndan fazla dışarıdan sığınmacı vardır. Bu yönetilemez hale gelmiştir. Bunun sadece Afganistanlılar boyutu yok, Suriyeliler boyutu var. Diğer ülkelerden gelenler var. Bu maalesef mevcut iktidar tarafından yönetilemiyor. Aslında Türkiye’nin kadroları yok mu? Bunu çözecek kadroları da var. Ama öyle bir sistemle yönetiliyoruz ki, bir tek kişinin dediği oluyor. Bu ucube sistemden dolayı mevcut Cumhurbaşkanı kiminle anlaşmalar yaptı, kiminle ne tür antlaşmalar yaptı, hiçbirini bilmiyoruz. Devlet dediğimiz, yönetici makam, mevkilerle bugün, o ne dediyse, kime ne söz verdiyse onlar oluyor gibi gözüküyor. Biz bunun yönetim tarzından kaynaklandığını düşünüyoruz. Ve iktidara ilk geldiğimizde de, ilk değiştireceğimiz sistem, bu ucube Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi olacaktır” dedi.

ÇAKIRLAR; “AK P KPARTİ EDİRNE’DE NASIL MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM.”

İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar’da, esnaf ve vatandaşın çok kötü olduğunu, bu tabloya bakarak Edirne’den AK Parti’nin hiçbir şekilde 2023 seçimlerinde milletvekili çıkarmaması gerektiğini belirterek;  “Sizlerin de bildiği gibi bilindiği üzere Genel Başkanımız Meral Akşener, yaklaşık 2  yıldır Türkiye’nin her köşesini gezerek, esnafla ve vatandaşlarımız ile bir araya geliyor. Daha sonra bu ziyaretleri partimizin grup toplantısında ifade ediyor ve esnafın ne kadar zor durumda olduğunu gözler önüne seriyor. Bizde ilimiz ve ilçemizde bulunan esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını ve isteklerini dinliyoruz. Tüm İYİ Parti Yöneticileri olarak yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz ki esnafımız çok zor durumda. Geçmişte AK Parti ilk milletvekili çıkarttığında 17.000 oy ile çıkarmıştı. Bugün 80,000 oyla çıkardı. Ancak  sokağın ve esnafın söyledikleri doğruysa AK Parti bu dönem Edirne’den Milletvekili çıkaramaz, çıkarmamalıBunu da 2023 seçimlerinde izleyip, göreceğiz” dedi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’de  Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu belirtti.

Hükümetin yapay ve gerçek gündemleri ayıramadığını belirten Demir; “Hükümet sanal gündemler yaratarak gerçek gündemi saptırmaya çalışmaktadır. Ancak ülkenin gerçek gündemi ekonomidir, yoksulluktur, işsizliktir. Bizler bu gündemi sokağa çıkıp vatandaşımız ile bir araya gelerek görüyoruz. Artık Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesi ve ekonomiyi biran önce düzeltilmesi için çalışma yapılması gerekmektedir. Bu konuda bizleri yalnız bırakamayan tüm partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.İYİ Parti Uzunköprü İlçe Başkanı İbrahim Erkal’da kendilerini bugün yaptıkları esnaf ziyaretinde yalnız bırakmayan İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ile İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederek Parti içi çalışmaları hızla devam edeceğini ifade etti.

İyi Parti heyeti daha sonra Uzunköprü Pazar yeri ve caddelerde esnaf ziyareti yaptı.

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.