https://picasion.com/

Uzunköprü Belediyesinden İSTİKLAL MARŞI Ayıbı

 




102 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, salgın önlemleri kapsamında bu yıl yine evlerimizden kutlandı. Tüm Türkiye saat 19.19’da evlerinin balkon ve pencerelerinden ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı’nı okurken, aynı coşkuyu yaşamak isteyen Uzunköprülüler şok yaşadı.

4 DENEMEYE RAĞMEN İSTİKLAL MARŞI TAMAMLANMADI

Saat 19.19 gösterdiğinde Uzunköprü belediye hoparlörlerinden verilen İstiklal Marşı tam dört denemeye rağmen sürekli yarıda kesilerek bir türlü tamamlanmadı. Heyecanla balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan istiklal marşı okumak isteyen Uzunköprülüler’in hevesleri kursağında kalırken, tüm Türkiye’de coşkuyla okunan İstiklal Marşı etkinliği ne yazık ki Uzunköprü Belediyesi adına adeta bir fiyaskoya dönüştü.

UZUNKÖPRÜLÜLER SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TEPKİ GÖSTERDİ

Uzunköprü Belediyesi için bir utanç vesikasına dönüşen İstiklal Marşı etkinliği sonrasında, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren bir çok vatandaş yaşananların sorumlusu olarak belediye Başkanı Özlem Becan’ı hedef gösterdi. Özellikle CHP’li bir belediyenin bu gibi organizasyonlarda daha hasas ve kontrollü olması gerektiğini belirten birçok vatandaşlar, Başkan Becan’ı işin şov kısmınla ilgilenmekten asıl olan sorumluluklarını ıskaladığı konusunda fikir beyan ettiler.

BAYRAM SABAHI BAYRAK ÇALIŞMASI

Atatürk’ün kurduğu parti çatısı altında siyaset yapan bir başkanın üstlenmiş olduğu misyonun hala farkında olmadığını belirtildiği sosyal medya yorumları arasında İstiklal Marşı tepkilerine ek olarak; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sabahında bazı bölgelere alelacele yapılan son dakika Atatürk posteri ve bayraklama çalışmaları örnek gösterilerek “İyi ki CHP’li belediye başkanımız var, olmasa ne yapardık?” ifadeleriyle yaşanan trajikomik durumu espri yaparak eleştirdiler.

TEKNİK AKSAKLIK YAŞADIK. ÖZÜR DİLERİZ”

Uzunköprü Belediye Başkanlığı yaşanan İstiklal Marşı olayının ardından sosyal medya hesabından özür yazısı paylaştı. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan imzasıyla yayınlanan özür mesajında şu ifadelere yer verildi; “İstiklal Marşımızı yayınlarken,  yaşanan teknik aksaklıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.