https://picasion.com/

Yurt dışında okuyan Uzunköprü'lü gençler başarılarını paylaştılar



 Uzunköprü Mimar Muslihiddin MTAL Kimya Alanı Yurt Dışında Okuyan Uzunköprülü Öğrencilerin Katıldığı Bir Söyleşi Düzenledi.

 

2 Nisan 2021 Cuma günü kimya teknolojileri bölümünün düzenlediği kariyer günleri etkinliğine Uzunköprü’müzde yetişen ve ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden pırlanta gibi gençlerimiz katıldı. Çevrim içi olarak düzenlenen etkinlikte okuldan mezun olan eski öğrencilerden Sergen Gül ve Burcu Kısaç ile Ersan Küçükoğlu akademik tecrübeleri, yurt dışı yüksek öğretim olanakları ve kariyer plânlaması gibi konularda çeşitli paylaşımlarda bulundular, öğrencilerin sorularını cevapladılar.

 

2012 yılında okulun kimya bölümünden mezun olan başarılı öğrencilerden Sergen GÜL, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı yüksek lisans derecesiyle mezun olmuştur, şu anda RGPP Programı öğrencisi olarak Macaristan Orta Avrupa Üniversitesinde Çevre Bilimleri ve Politikaları departmanında tam burslu yüksek lisans dersleri almakta ve Saff Chemical Reagent’de çalışmaktadır. Sergen Gül söyleşide yaptığı konuşmada kısaca şunları ifade etti: “Hayatımız seçimlerimizin sonucudur. Bugün bizleri bulunduğumuz noktaya getiren, geçmişte yaptığımız seçimlerdir. Geleceğimiz de bugün yaptığımız seçimlere göre şekillenecektir. Fazladan bir saat bilgisayar oyunu oynamayı da seçebiliriz, güzel bir kitaptan bir bölüm daha okumayı da. Karşımıza çıkan bir fırsatı değerlendirmeyi de seçebiliriz, geç saatlere kadar uyumayı da. Bütün bu seçimler hayat içindeki durumumuza katkıda bulunur. Eğer doğru seçimler yaparsak ve bizi hedeflerimize yaklaştıracak seçimler yapma alışkanlığı edinirsek içimizdeki olağanüstü potansiyeli gerçekleştirebiliriz.”

 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü mezunu Burcu KISAÇ şu anda Macaristan Orta Avrupa Üniversitesinde tam burslu olarak Politika Bilimleri alanında yüksek lisans derecesi yapmaktadır ve Oxford Analitika’da Çalışmaktadır.

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu olan Ersan KÜÇÜKOĞLU şu anda RGPP Programı öğrencisi olarak Macaristan Orta Avrupa Üniversitesinde Çevre Bilimleri ve Politikaları departmanında tam burslu yüksek lisans derecesi yapmaktadır.

 

Öğrencilerin tadına doyamadığı bu güzel buluşmada Trakya’mızın başarılı gençleri, okulun öğrencileriyle akademik ve mesleki kariyer deneyimlerini ve plânlarını paylaşarak ışık oldular.

 

Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi Macaristan’dan kariyer günleri etkinliğine konuk olan gençlere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek teşekkür ettiler

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.