https://picasion.com/

Tarihi Belli Oldu Uzunköprü Araç Trafiğine Kapatılıyor

 


28 Aralık 2020 tarihinde yıllardır beklenen ihale müjdesi bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde  yer alan Altın Pul Ödülü bulunan tarihi  taş köprümüz Uzunköprü’nün  restorasyonu için çalışmalar  geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Uzunköprü’nün ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ilk aşama olarak tarihi taş köprümüz için şantiye kurma çalışmaları ile başlayan süreçte, tarihi köprünün trafiğe kapatılacağı zaman da bellirlendi.

 “RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA KÖPRÜMÜZÜ TRAFİĞE KAPATIYORUZ”

Tarihi taş köprümüz Uzunköprü̈’nün restorasyon çalışmaları kapsamında ihaleyi alan yüklenici firmanın şantiye şefi Mimar Muhammet Avlar gazetemiz muhabirine yapılan çalışmalar ve köprünün trafiğe kapatılma süreci hakkında bilgi verdi.

Mimar Avlar, şantiye kurulma çalışmaların son hızla devam ettiğini belirterek yaptığı açıklamada;

“Dünyanın sayılı eserlerinden biri olan Uzunköprü ‘nün tarihi köprüsünü restorasyon edeceğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyız.

Bu köprü bir dünya mirasıdır. Bu mirası yaşatmak için devletimiz gerekeni yapmıştır. Bizde en ince ayrıntısına kadar köprümüzün, aslına uygun olarak restorasyonunu tamamlamak istiyoruz.  Çalışmalara şu an başlayabilirdik, ancak köprüyü trafiğe kapatmak içim Ramazan ayının girmesi  dolayısıyla bu çalışmaları Ramazan Bayramı sonuna bıraktık. Restorasyon sürecini 3-4 yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz.” dedi.

“RESTORASYON SONRASI BİRDAHA TARAFİGE AÇILMAMALI”

Gazetemiz Muhabirinin “restorasyon bittiğinde köprü trafiğe yeniden açılacak mı? Sorusuna cevap veren Mimar Avlar;

“Ben bir mimar olarak böyle bir tarihi eserin restorasyonun ardından tekrar trafiğe açılmaması gerektiğini düşünüyorum.  İnanın çalışmalar bittiğinde sizde benim gibi düşüneceksiniz.  Ancak bu konuda tüm yetki Karayolları genel müdürlüğü dolayısıyla ulaştırma bakanlığımızın yetkisindedir. Ben sizler aracılığı ile tüm Uzunköprü halkının mübarek Ramazan ayını kutluyorum.” dedi.

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.