https://picasion.com/

Meriç Nehri’nin Suyu Uzunköprü Altınyazı Barajına Kavuştu



 Kış ayları boyunca devam eden kanal çalışmalarının tamamlanmasından sonra Meriç nehrinin suyu Altınyazı barajı ile buluştu. Karasaz Kooperatifi Başkanı Alâeddin Kaya, yaklaşık 6 ay önce başlatılan deforme olmuş kanalların onarımı ve beton atma işlerinin geçtiğimiz günlerde bittiğini, ardından Balaban köy ve Altınyazı pompa istasyonu olmak üzere 2 binamızda yeni nesil pompalar ile elektrik panolar değişiminin tamamlandığını belirtti.

Kaya,” uzun süren çalışmaların ardından bugün bizler için çok önemli bir gün, mutluyuz bugün burada gece gündüz demeden yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık ve birazdan düğmeye basarak Meriç Nehri’nin suyu nu Altınyazı barajınla kavuşturacağız” dedi. Karasaz Kooperatifi Başkanı Alâeddin Kaya,”“Başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a. AK parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a. AK Parti Edirne il başkanı Belgin İba’ya. AK parti İpsala ilçe Başkanı Hakan ilkdoğmuş’a. (DSİ) Devlet su işleri 11’ci bölge müdürü Erdinç Kur’an’a. DSİ İpsala 114’cü şube müdürü Turgay Çınar’a, bütün bu çalışmalarda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“ALTINYAZI BARAJI SUYLA DOLACAK.”

AK Partili il genel meclis üyesi  Altınyazı barajına ait iletim kanalları için DSİ tarafından yürütülen çalışmaları değerlendirdi.  yürütülen çalışmaların yanı sıra, Karasaz Sulama Kooperatifinin yürüttüğü başarılı çalışmalarına değindi. çalışma alanında yaptığı açıklamada;“Meriç nehrinin suyu Altınyazı barajına iletim kanalı aracılığıyla aktarılıyor. DSİ tarafından daha önceki yıllarda yapılan kanalın yaklaşık 8,5 kilometrelik kısmı deforme olduğu için DSİ tarafından tekrar yapıldı. 8 milyon maliyeti var, işletmeciliği Karasaz Kooperatifine ait. Yıllar yılı hizmet veren bir proje bu. Yeni kooperatif başkanı çok çalışkan, çok gayretli.  4 pompanın da desteğiyle Altınyazı barajını dolduracak. Geriye dönüşümü katlanarak görülen, elde edilen bir çalışma. Hükümetimize bölge insanı olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Sayısız projeler gerçekleşti, gerçekleşiyor. AK Parti hükümeti zamanında yapılan çalışmaları kısa sürede anlatamayız. Çakmak barajı çalışmaları inşallah tamamlanınca ve hayata geçmesiyle çiftçilerimizin, üreticilerimizin kazancı katlanarak artacaktır.” dedi

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.