https://picasion.com/

UZUNKÖPRÜ DEVLET HASTANESİ’NİN BİTMEYEN SORUNU; HASTA ÇOK, DOKTOR YOK

 


  • Doktor kadrolarında ki eksiklikler sebebiyle günden güne adeta sağlık ocağına dönüşen devlet hastanemiz, artık çocukları sünnet dahi edemez hale geldi.

  • Ölüm ve yaşam çizgisinde 24 saat esasıyla hizmet veren Acil Serviste, doktorlar istifa aşamasında

Günümüz standartları göz önüne alındığında kaliteli sağlık hizmetine ulaşmakta tek engel Devlet Hastanesi’nin eskimiş bina yapısı olarak gözükse de, an itibari ile sağlık hizmetlerinde yaşanan sıkıntılar kaliteli hizmetin olmazsa olmazının eksiksiz kadrolar olduğunu gözler önüne serdi.

Uzunköprü Devlet Hastanesi’nin uzman doktor kadrolarında yaşanan eksiklik; sağlık hizmetinden faydalanmak için hastane kapısını çalan vatandaşların muayene olup tanılarının konmasına ve hatta kronik rahatsızlıklarından dolayı sürdürmeleri gereken tedavilerinin aksamasına sebebiyet vermeye başladı.

DIŞI HASTANE, İÇİ SAĞLIK OCAĞI

Sağlık hizmetlerinde erken teşhisin hayat kurtaran önemine rağmen doktor eksikliği sebebiyle Edirne’nin en büyük ikinci ilçesinde muayene olma imkanı dahi sağlanamayan Uzunköprülüler, Edirne il merkezinde aradıkları sağlık hizmetine ise uzunca bir bekleyişin ardından anca ulaşabiliyorlar.

Tüm teknolojik imkanların varlığına rağmen, kadrosunda Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Cildiye ve Anestezi doktoru bulunmayan Uzunköprü Devlet Hastanesi, bu eksikliklerine ek olarak; 2 genel cerrahi doktorunun yaş haddinden emekliğe ayrılacak olması, gitmek için gün sayan kadın doğum doktoru ve fizik tedavi uzmanının da eklenmesiyle birlikte adeta bir sağlık ocağına dönüşecek.

HASTANEDE SÜNNET DAHİ YAPILAMIYOR

Uzunköprü Devlet Hastanesinde sıkıntısının en çok hissedildiği branşlardan birisi de anestezi olarak göze çarpıyor. Kısa bir süre önce Uzunköprü Devlet Hastanesi bünyesinden ayrılan Anestezi doktorunun ardından hayati öneme sahip ameliyatlar bir kenara sünnet dahi yapılmaz hale geldi.

Hastanemizin düşmüş olduğu bu durum itibari ile çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler başta Edirne 2. Murat Devlet Hastanesi’nin kapısını aşındırsa da haflarca randevu sırası beklemek zorunda kalıyorlar.

Ekonomik yönden sıkıntısı olmayan aileler beklemek yerine soluğu özel hastanelerde alırken, Edirne’ye gitmeye dahi imkanı olmayan dar gelirli aileler ise mecburi bir bekleyişi kabullenmek zorunda kalıyor.

ACİL SERVİSTE KAZAN KAYNIYOR, İSTİFALAR KAPIDA

Uzunköprü Devlet Hastanesinde uzman doktor kadrolarında yaşanan sıkıntı, ölüm ve yaşam çizgisinde 24 saat esasıyla hizmet veren Acil Serviste de kendini hissettiriyor.

Acil Serviste görev alan doktorların eksikliği sebebiyle, mevcut acil servis doktor kadrosunun üzerine bindirilen iş yoğunluğu doktorları isyan etme noktasına getirdi.

Bir doktorun taşıyacağından daha fazla bir iş yoğunluğunu yüklenmek zorunda kalan Acil Servis doktorlarının, mesai artışından kaynaklı yorgunluk sebebiyle kaliteli sağlık hizmeti veremediklerini ve bu duruma sebep istifa etme aşamasına geldikleri konuşuluyor.

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.