https://picasion.com/

Uzunköprü Devlet kurumlarında aşılama başarısı



 Pandemi başladığından bu yana düşük vaka sayısı ile dikkatleri üzerine çeken Uzunköprü’de sağlık kurumlarında aşılama faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

 

Covid-19 açısından riskli grupta yer alan vatandaşlarımızın aşılanma oranının yüzde 80'e ulaştığı Uzunköprü’de, vatandaşın aşıya yoğun ilgisi sürüyor.

 

Aşılama çalışmalarında Uzunköprü’de pandemi ile mücadelede sağlık çalışanları ön saflarda yer alarak,  sorumluluğu tam olarak üstleniyorlar. İlk günkü azim ve kararlılıkla, gerek sahada gerek hastanede Covid-19 ile mücadeleye devam ediyorlar. Filyasyon çalışmalarına verdikleri önem sayesinde, ilçemizde Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan  tarafından alınan tedbirler, vatandaşlarımızın duyarlılığı ile birleşince vaka sayılarında ciddi bir azalma sağlandı. Bu süreçte Hastaneye ulaşma imkanları kısıtlı olan büyüklerimizi, doktor, hemşire ve 112 personelinden oluşan ekipler evlerinde aşıladı. Mahalle ve Köy Muhtarlarımız ile koordineli olan sağlık ekiplerimiz köy köy dolaşarak sahada aşılama faaliyetleri yürüttüler. Yakın zamanda, Edirne İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım’ın gayretleri ve Bakanlığımızın tasarrufları ile hastanemizde Sinovac aşısının yanı sıra Biontech aşısı da uygulamaya başlandı. Bugün gelinen noktada, yaşlı kesimimizle birlikte çeşitli meslek guruplarından insanlar aşılandı. Vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde yüzde Pandemi ile mücadelede en güçlü silahımız aşı oldu.  İlçemizde bu farkındalığı oluşturduğu için başta ilçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan’a Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. M. İshak Yıldırım’a, içeride dışarıda can siperane sağlık hizmeti veren Hastane Doktorlarına, hemşirelere ve personeline teşekkür ederiz.

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.