https://picasion.com/

CHP lideri grup toplantısında Ergene suyunu gösterdi

 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine başlarken Ergene Nehri’nden aldıkları su örneğini gösteren Kılıçdaroğlu, “Ergene nehrinin kaynağından alınan su, içilecek su. Allah’ın bize verdiği su. Bu kirlettiğimiz su. Bizim kirlettiğimiz su. Adaleti burada görüyorsunuz. Nasıl olur da bu su, bu hale gelir? Bu suyu bu halden bu hale kim getirdi, kimler getirdi? Kim bu ülkeyi yönetiyor? Bu ülkeyi yönetenler nerede?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, bu konuda daha önce yapılan açıklamalara değinerek “Meydanlarda toplantı yapıyorlar Ergene Nehri’nin suyu içilecek hale geldi diye. Buyurun beyler için, içebiliyorsanız” ifadesini kullandı.

Hz. Ali’nin “Devletin dini adalettir” sözünü hatırlatarak sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu; “2002’de Ergene nehrindeki kirlilik için araştırma komisyonu kuruldu. CHP’li vekiller önergeyi verdi, AK Partili vekiller katıldı ve komisyon kuruldu. 2003’te rapor bitti, TBMM’de okundu ve ‘Gereği yapılsın’ dendi. 2003, hangi yıldayız? 2021. 2003’te bu kadar kirli değildi, şimdi daha kirli.” Dedi

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.