https://picasion.com/

Uzunköprü Millet İttifakından Atatürk Anıtına 19 Mayıs Çelengi

 


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’den oluşan millet ittifakı tarafından alternatif kutlama programı düzenledi. Yapılan resmi bayram kutlama programının ardından toplanan ittifak mensupları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Düzenlenen çelenk törenine Belediye Başkanı Özlem Becan,  CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’den oluşan millet ittifakı tarafından alternatif kutlama programı düzenledi. Yapılan resmi bayram kutlama programının ardından toplanan ittifak mensupları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Düzenlenen çelenk törenine Belediye Başkanı CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner, İyi Partili ve CHP Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı. CHP Uzunköprü ilçe Başkanı Çetiner söz konusu törende yapmış olduğu konuşmada;  “Atatürk’ün önderliğinde; Samsun’dan başlayıp, İzmir’de noktalanan ve Lozan’da biçimlenen, çöküşten kurtuluşa uzanan yol vardır. Cumhuriyet” Cumhuriyetçilik ise, Atatürk devriminde, ana ilke ve esas değerdir. Anayasalarımızda Atatürk ilkelerinin yer alışında diziliş sırasında en baştadır. Öyle ki anayasamızda değiştirilmesi önerilemez maddelerin en başında gelir. Kısacası bu ilke anayasanın bağımsız ana maddesidir. Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu sevgili vatanin her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk gençliğinin korumasına bırakıyorum.” dedi. 

KAYNAK UZUNKÖPRÜ GAZETESİ 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.