https://picasion.com/

102 yıldır bitmeyen sevgi 19 Mayıs Uzunköprü'de Coşkuyla Kutlandı

 


Uzunköprü gençlik ve spor ilçe müdürü Kerem Göker KOÇAK 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayımladı.

 

Uzunköprü gençlik ve spor ilçe müdürü Kerem Göker KOÇAK yayımladığı mesajında 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan Kurtuluş mücadelemizin 102. yıldönümüne ulaşmanın kıvancını, coşkusunu ve heyecanını, aynı azim ve inançla da milletimizle kucaklaşmanın mutluluğunun yaşadığını dile getirdi.

 

“19 Mayıs 1919, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin içindeki bağımsızlık korunu alevlendirdiği ve tam bağımsız bir Türkiye için kutlu bir yolun başlangıcı olan unutulmaz bir tarihtir.

 

Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bu günde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

 

Unutulmamalıdır ki; Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

 

İşte bu yüzden 19 Mayıs’ın yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.

 

19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferi Türk gençliğine armağan ederek gençliğe verdiği değeri göstermiştir. 

 

Sevgili gençler;

Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı,  insanî değerlere sahip, milli ve manevi değerlerini özümsemiş,  sorumluluklarını bilen, etkin, girişimci, yüksek bireyler olarak AY Yıldızlı Bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmak için çalışacağınıza yürekten inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor,

 

Aziz milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.