https://picasion.com/

Edirne genelinde ortalık yangın yer Kurallara Hala Uyan Yok



 Son hafta açıklanan güncel haritada Edirne ve ilçelerinde vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle en yüksek risk olan kırmızı yüzünden ortalık yangın yeri gibi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta sonu açıkladığı güncel haritasında 5 haftadır nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Edirne’de alınan tüm önlemlere rağmen vaka artışı sürüyor.

 

Hem maske hem siperlik takan vatandaş, kurallara kimse uymuyor, sokağa çıkma yasağı vardı, eline poşet alan kısıtlama günlerinde dışarıdaydı. Aslında 14 gün tam kapanma olacak, kimse dışarı çıkmayacak. Mağazalar açık diye herkes dışarı çıkıyor. Kalabalıkları görünce de korkuyorum hemen ara sokaklara giriyorum. Edirne halkı olarak, dışarı çıkmayı ve gezmeyi seviyoruz. Yetkililerin her gün uyarmasına rağmen sokaklar yine insanlarla dolu. Bu durumda tam kapanma mecbur gibi görünüyor. Bazıları için bu acı olacak ama gerekiyorsa yapılması lazım. Edirne’nin bu durumu bizi endişelendiriyor şeklinde konuştu.

 

Bu nedenle, tedbiri elden bırakmadan, felaket tellallığı yapmadan, kul hakkına girmeyelim ve hep birlikte kişisel tedbirlerle bu beladan bir an evvel kurtulalım. Hastanelerdeki durum çok vahim olmadığı sürece, normalleşme sürecinin bitirilmemesi için ilçe hıfzıssıhha kurulunun tüm şartların zorlaması, vatandaşlarımızın da biraz daha dikkat ve biraz daha sabırlı olması gerekiyor.

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.